1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zaawansowany Czerniak mojego Brata - co robić? :( |
Ola Olka
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5017
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-04-26, 07:28 Temat: Zaawansowany Czerniak mojego Brata - co robić? :( |
mag.rozanska@wp.pl napisał/a: | Moja Mama staje na głowie żeby mu pomóc, gotuje, tłumaczy, suplementuje. | Mama stara się pomóc jak może i dobrze dobre odżywianie czy suplementacja (rozsądna i skonsultowana z lekarzem) napewno nie zaszkodzi. W tym całym zamęcie mama pomaga też sobie (psychicznie) bo sama jest zapewne przerażona chorobą syna. mag.rozanska@wp.pl napisał/a: | On nic. Nie dociera do niego jak poważna jest choroba. Nie chcemy jednak zmieniać jego myślenie na "ocknij się bo może być niedługo za późno" bo psychika pacjenta to 80% sukcesu. | Nastawienie pacjenta jest bardzo ważne to fakt. Jednakże ciągłe konfrontowanie chorego z tym faktem nie poprawia sytuacji. Myślę że bardziej pomocne jest jak pisze gaba pozostawienie życia jak najbardziej "normalnym" - szczególnie w zaawansowanym stanie gdy szanse na całkowite wyleczenie są znikome. Oczywiście nie zapominając o leczeniu i wspieraniu go w walce z chorobą.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|